Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Iedereen kan meedoen!

Maak een account aan en schrijf mee aan de Nederlandse theatergeschiedenis. Bent u een professioneel theatermaker of podium? Check dan uw eigen pagina in de Theaterencyclopedie en vul ‘m aan met actuele informatie en een foto. Zo laten we samen met theaterliefhebbers en professionals zien hoe rijk en divers de theatergeschiedenis is en houden we deze levend!

Een nieuw artikel beginnen!

Portaal Actueel Media.png

Begin een nieuw artikel op de TE en voer hier de naam in:

Persoon

Een persoon is een mens die direct of indirect iets met een voorstelling te maken heeft. Naast het formulier biedt een persoonspagina ruimte voor uitgebreide biografische informatie. Sommige personen zijn ook producent. In dat geval beschrijven we toch gewoon de persoon.

Productie

Een productie beschrijft alle gegevens van de première van een voorstelling. Als een rol in de loop van de speeltijd van een productie door iemand anders wordt gespeeld, wordt dat in het formulier niet veranderd.

Producent

Een producent is de persoon, groep personen of organisatie die realiseert dat een productie in Nederland te zien is. Vaak is dat een gezelschap, maar het kan ook een persoon, een theater, een vrije producent of zelfs een festival zijn.

Locatie

Een locatie is een plaats waar een theatervoorstelling gespeeld wordt. Meestal is dat een theater maar dat is zeker niet verplicht. In de theaterencyclopedie worden locatienamen gespeld zoals dat in producties staat.

Uploaden van afbeeldingen

Portaal Schrijven afbeeldingen.png

Doneer een afbeelding aan de TE:


Inspiratie voor een nieuw artikel

Portaal Actueel Media.png

Wil je wel bijdragen, maar weet je niet wat? Hier vind je inspiratie!

Inspiratie

  • Public domain files. Persoon/producent is langer dan 70 jaar geleden overleden en daardoor is documentatie/foto's/etc. vrij te gebruiken, onder vermelding van .... Hier een lijst van genereren.

Project A

Bijdragen gevraagd voor de pagina's:

  • Een lijst genereren van automarisch aangemaakte pagina's waar nauwelijks info op te vinden is.
  • ...

Mening gevraagd

  • ...
  • ...


Recente nieuwe afbeeldingen

link: edit deze pagina