Colofon

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf TheaterEncyclopedie:Info)
Ga naar: navigatie, zoeken

Colofon Theaterencyclopedie

De Theaterencyclopedie biedt het publiek een plek waar theaters en gezelschappen kennis en inspiratie over theater kunnen halen, maar ook brengen. Er wordt gebruik gemaakt van het ‘wiki-principe’, zodat iedereen aan de encyclopedie kan meeschrijven, corrigeren en aanvullen.

De ‘harde feiten’ zoals geboortedata en voorstellingsgegevens komen uit de Premieredatabase en worden iedere avond automatisch geactualiseerd. Zo worden dagelijks nieuwe gegevens uit de TIN database aan de Theaterencyclopedie toegevoegd en groeit de Theaterencyclopedie uit tot een levendige opslagplaats van de gezamenlijke Nederlandse theatergeschiedenis.

Iedereen kan meedoen. Maak een account aan en schrijf mee aan de Nederlandse theatergeschiedenis. Bent u een professioneel theatermaker of podium? Check dan uw eigen pagina in de Theaterencyclopedie en vul ‘m aan met actuele informatie en een foto. Zo laten we samen met theaterliefhebbers en professionals zien hoe rijk en divers de theatergeschiedenis is en houden we deze levend!

Organisatie

De Theaterencyclopedie is een uitgave van de Bijzondere Collecties (UVA) en Stichting TiN.

Medewerkers Projectgroep

  • Hans van Keulen (conservator Uitvoerende Kunsten en Media Bijzondere Collecties UvA, projectleiding)
  • Tuja van den Berg (redactie)
  • Erik Bastiaanse (hoofd team Bibliotheek- & Informatie Systemen UB UvA)
  • Gonneke Janssen (informatiespecialist Uitvoerende Kunsten en Media Bijzondere Collecties UvA)
  • Ad Aerts (concept en ontwikkeling)

Stuurgroep

  • Steph Scholten (directeur Erfgoed UvA Bijzondere Collecties)
  • Renze Brandsma (hoofd Sector Digitale Diensten UB UvA)
  • Berend Jan Langenberg (voorzitter stichting TIN)

Redactie

  • Tuja van den Berg (eindredactie)
  • Dhian Siang Lie (extern redacteur)

Contact: redactie Theaterencyclopedie

Foto's in de header

Credits van de foto's in de header op de homepage, zie: Foto's Header.

Project "Theaterencyclopedie als ons levend geheugen"

Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam en Stichting TIN (voormalig Theater Instituut Nederland) zijn in april 2014 gestart met het project “Theaterencyclopedie als ons levend geheugen”. Met bijdragen van het VSB Fonds, SNS REAAL Fonds, Stichting Dioraphte en het Mondriaan Fonds wordt het online platform van de theaterencyclopedie verder uitgebouwd tot de plek waar theaterprofessionals en –liefhebbers actief bijdragen aan het verzamelen, beschrijven en presenteren van de (recente) geschiedenis van de podiumkunsten. Een platform waar theaterpubliek en theatererfgoed liefhebbers een schat aan informatie vinden over de podiumkunsten sinds 1900. Het project stond onder leiding van Anne Marie Kremer en is in juni 2015 succesvol afgerond.

De redactie is niet aansprakelijk voor de op deze site getoonde informatie. Zij behoudt zich het recht voor content te verwijderen en/of wijzigen. Daarnaast heeft de redactie haar uiterste best gedaan om alle rechthebbenden te achterhalen. Voor onze uitgebreide gebruiksvoorwaarden, zie Voorbehoud