Hoe kan ik meeschrijven aan de Theaterencyclopedie?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoe kan ik meeschrijven aan de Theaterencyclopedie?

De Theaterencyclopedie stelt geen toegangseisen aan de gebruikers: iedereen kan in principe bijdragen. De redactie heeft als taak de kwaliteit te waarborgen en gebruikers te helpen. Belangrijkste doel is om de gegevens te verrijken en zo een schat aan informatie aan te kunnen bieden aan theaterliefhebbers.

Account aanmaken

Om te kunnen meeschrijven aan de Theaterencyclopedie, is het noodzakelijk een account aan te maken (zie: Hoe maak ik mijn eigen account aan?). Nadat u bent aangemeld op de wikikunt u als gebruiker nieuwe pagina's toevoegen of bestaande pagina's bewerken. Dat kan zeer eenvoudig door op de wikipagina op de knop "Bewerken" te klikken. Hiermee wordt het bewerkingsscherm van die pagina geopend.

How To Filmpjes

Wilt u meeschrijven? Kijk dan naar de instructiefilmpjes voor het toevoegen van tekst of beeld, zie: How To Filmpjes. Daar worden de belangrijkste bewerkingen stap voor stap voor u uitgelegd.

Basisregels

Bekijk ook de basisregels voor het werken in de Theaterencyclopedie.

De wiki is nooit af

Het schrijven in een wiki is anders dan het schrijven van een artikel of een boek. Een wikitekst pretendeert nooit af te zijn. Weet u maar een deel van de informatie, voeg het dan toch toe. U kunt het later aanvullen of een andere gebruiker kan het aanvullen.

De inhoud van een pagina kan te allen tijde door anderen worden bewerkt en gewijzigd: correcties, inhoudelijke aanvullingen en het maken van extra links met vierkante haken om een tekst. Iedere bewerking blijft zichtbaar en alle eerdere versies worden bewaard. Het redactieteam kijkt mee, en kan ook veranderingen aanbrengen.

Hulp

Wat is belangrijk te vermelden op de Theaterencyclopedie, als je een persoon, een theater, een gezelschap, een producent of theaterbureau bent? Zie hiervoor de pagina Tips. We hebben ook een lijst met veel gestelde vragen. Leest u ook de pagina voor de Publieksredactie.

Voor vragen over het meeschrijven aan de Theaterencyclopedie, kunt u mailen naar redactie Theaterencyclopedie.